English   Srpski

Победници хакатона

Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије и Амбасада Француске у Београду у сарадњи са Фондацијом Темпус, Француским институтом и French tech Belgrade организовали су трећи Иновациони форум Србија-Француска под називом "Иновирај за планету! Играј зелено!".

Форум је организован са циљем да на једном месту окупе истраживаче и пословне актере и подстакне развој иновативних решења и производа који могу да створе прилике за запошљавање младих талената из Србије.

У оквиру Форума одржано је и такмичење под називом "Innovation Forum Hackathon" на коме су се студенти из целе Србије такмичили у иновативним и одрживим решењима као одговорима на енергетске изазове изазване климатским променама.

Тим "Rain Drop" са Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву Универзитета у Крагујевцу, који су сачињавали Лазар Пешић, Ђорђе Бошковић, Ивана Филиповић и Габријела Радосављевић, уз подршку КВИНК иновационог инкубатора Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, однео је победу и заузео прво место, представљањем иновативног решења за генерисање енергије од кишнице, које поставља високе стандарде за одрживе енергетске иницијативе.

View the embedded image gallery online at:
https://www.mfkv.rs/fakultet/vesti/rain-drop#sigProId86d3c810f9

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас