English   Srpski

Зашто студирати ФМГКВ

Опредељење да наставите школовање на неком од студијских програма основних академских студија нашег Факултета свакако је једно од најзначајнијих у вашем животу. ФМГ Краљево право је место за све оне који брину о квалитету свог образовања, размишљају о будућности и могућностима које им образовање пружа. На нашем Факултету стећи ћете актуелна знања и вештине које ће вас оспособити за реалне потребе Вашег будућег занимања.

 Шта значи бити студент ФМГ Краљево

Поред наставних обавеза, студирање на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву подразумева и бројне могућности за бављење различитим ваннаставним активностима. Наши студенти активно се баве спортом, у чему им свесрдно помаже Студентски парламент који у оквиру својих активности обезбеђује бесплатне термине и опрему за бављење спортом у сали ОШ "Јово Курсула", у непосредној близини факултета. Студенти редовно учествују и у универзитетском такмичењу под називом „Куп ректора“ у резличитим дисциплинама, а остварени спортски резултати сврстали су наше студенте у сам врх универзитетског спорта.

Студенти ФМГ Краљево активно учествују и у хуманитарним акцијама различитог карактера. Сада већ традиционалном доделом новогодишњих пакетића деци са аутизмом као и добровољним давањем крви чине нас поносним што имамо такве студенте. Наравно, не треба заборавити ни велики број акција пружања помоћи након елементарних непогода претходних година.

У сарадњи са Факултетом, студенти организују и Међународни студентски симпозијум "СРМА", који има за циљ презентацију радова из свих научних области и остваривање контaката и познанстава између студената из земље и инoстранства.

Наравно, не треба заборавити ни богат друштвени живот током студирања из кога су се за претходних 60 година изнедрила многобројна нераскидива пријатељства и љубави.Путујемо по Европи

Еразмус+ је програм међународне сарадње универзитета, тј. наставак програма Еразмус Мундус, који је од 1987. године са много успеха спровођен у земљама Европске уније. Основу програма чини стипендирање мобилности студената и наставника.

Студенти и запослени нашег Факултета имају веома позитивна искуства са академских размена у оквиру Еразмус+ програма. Наши студенти су у оквиру досадашњих мобилности боравили на универзитетима у Бугарској, Грчкој, Италији, Пољској, Румунији, Шпанији, Кипру и Израелу.Машинијада и ГРАЂЕВИНИЈАДА

У годишњим сусретима студената машинства под називом Машинијада као и сусрета студената грађевинарства под називом Грађевинијада, студенти Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву остварују изузетне резултате како у такмичењима знања тако и у спортским надметањима.

 

Наши бивши студенти о нама

Од свог настанка, пре више од шест деценија, до данас, Факултет за машинство и грађевинарство је успешно повезивао и усклађивао високошколско образовање са савременим захтевима привреде и друштва. ФМГ Краљево посебно стимулише креативност и иновативност студената и отворен је и спреман да подржи њихове идеје и иницијативе. Дипломирани студенти ФМГ брзо се запошљавају у привреди, државним или привредним институцијама, научно - истраживачким и образовним установама о чему најбоље сведоче наши алумнисти.

 

 

Дани отворених врата

Сваке године, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву организује сада већ традиционалну манифестацију под називом "Дани отворних врата", средњошколци имају прилику да кроз обилазак факултета добију све жељене информације о постојећим студијским програмима, да стекну увид у опремљеност лабораторија и погодности студирања на нашем факултету, као и да се упознају са наставницима, сарадницима и студентима ФМГ Краљево. Неизоставан део посете је и обилазак Студентског дома и ресторана у циљу упознавања са изузетним условима које дом нуди нашим студентима.

 

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас