English   Srpski

Примена Дигиталне плартформе за Индустрију 4.0 у Србији

У петак, 1.11.2019. године на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву одржан је деветнаести по реду панел на тему „Примена дигиталне платформе за Индустрију 4.0 у Србији“. Организатори панела били су Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Машински факултет у Београду и Привредна комора Србије/Београда.

Бројни представници привредних субјеката из окружења имали су прилику да сазнају најновије информације на тему Индустрије 4.0.

Учеснике панела  поздравили су домаћин, проф. др Миле Савковић, декан Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву,  проф. др Предраг Елек, продекан за међународну сарадњу Машинског факултета у Београду и Видосава Џагић, помоћник директора Привредне коморе Београда.

Теме на панелу биле су разноврсне и веома интересантне:

  1. Образовање и истраживања у области дигитализације на Факултету за машинство и грађевинарство, Краљево, проф. др Драган Пршић, доц. др Снежана Ћирић – Костић;
  2. Дигитализација у пракси Баним реклама, Краљево, Бобан Ђуровић, извршни директор Баним реклама;
  3. Дигитална стратегија Тетра Пака - ГМ, др Јован Глигоријевић, генерални директор, Душан Дмитровић, технички директор;
  4. Примена ВР технологије у инжењерству, Слободан Лазић, Директор TeamCAD д.о.о.;
  5. Дигитализација у пракси Радијатора, Краљево, Радосављевић Ненад, руководилац конструкције и развоја;
  6. Подршка дигиталној трансформацији привреде – Национална платформа - Видосава Џагић, помоћник директора ПКС – Привредна Комора Београда;
  7. Дигитална платформа за Индустрију 4.0 – шта је ново у свету,проф. др Видосав Д. Мајсторовић, проф. др Радивоје Митровић, Машински факултет Београд.

Галерија

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас