English   Srpski

У ДРУШТВУ НАЈБОЉИХ - INMOLD PLAST и MIND GROUP на ФМГ

Представници два велика производна предузећа из окружења – пожешког Inmold plasta и крагујевачке MIND групе били су јуче гости Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву. У разговору са директором и власником Inmold plasta, постигнут је договор о потписивању уговора о пословно техничкој сарадњи, стручној посети студената предузећу која би се обавила почетком маја ове године као и осталим заједничким активностима.

Закључено је да постоји потреба за стипендирањем студената, како би се на време обезбедили квалитетни кадрови, што потврђује и добра пракса Inmolda са стипендирањем ученика Техничке школе из Пожеге.

Са директором MIND групе из Крагујевца потписан је уговор о пословно техничкој сарадњи. Представници MIND групе су током презентације предузећа, упознали студенте треће и четврте године машинског инжењерства са пословањем MIND групе, плановима развоја предузећа и указали на могућности обављања стручне праксе и запослења. Током разговора, договорена је и стручна посета студената предузећу на јесен ове године, када се очекује и завршетак изградње Технолошког парка.

Представници Факултета нису крили задовољство, јер је још једном потврђено да ФМГ Краљево школује дефицитаран кадар потребан индустрији у граду и окружењу. Још једна потврда овог става дошла је и са јуче одржаног сајма запошљавања, на којем су представници компаније LEONI нагласили потребу компаније за инжењерима. Подсећамо да је Факултет за машинство и грађевинарство још прошле године потписао уговор о сарадњи и стипендирању студената са компанијом ЛЕОНИ и да је реализација уговора почела почетком ове године.

ГАЛЕРИЈА

Print

FMGKV

Faculty of Mechanical and Civil Engineering in Kraljevo

Dositejeva 19
36000 Kraljevo
Republic of Serbia

+381 (0)36 383 269

Follow us