English   Srpski

Office365 портал

Захваљујући уговору са компанијом Microsoft, сви студенти и запослени на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву могу бесплатно користити Office365, интернет верзија Office пакета, у оквиру је омогућено коришћење великог броја бесплатних онлajн сервиса.

Све сервисе можете погледати на страници када се успешно аутентификујете преко званичног портала www.office.com, a за коришћење сервиса искључиво се користи факултетска емаил адреса @fmgkv.rs

Први корак за коришћење је активирање налога са параметрима које сте добили приликом пријема бруцоша или посете ИТ служби. Након првог логовања, потребно је променити шифру, као и изабрати један од начина за враћање приступа налогу у случају да заборавите шифру. Могуће је одабрати број телефона или личну емаил адресу на који добијате СМС поруку/емаил са кодом за унос нове шифре. Упутство за активацију налога за коришћење Office365 по корацима можете преузети са овог линк.

Краће упутство подсетник за корисничко име, емаил за коришћење Office365

Емаил који је уједно и корисничко име за коришћење сервиса Office365 је генерисан на следећи начин. Студент Ива Ђорђевић са индексом 25/20 на Грађевинском инжњерству добија  емаил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., а студент Мастер студија Горан Марић са индексом 5/20 добија емаил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

За све нејасноће око активације сервиса можете се јавити на емаил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kраћи видео клипови о употреби платформе Office365 могу се погледати на овој страници

Основна упутства за коришћење Office 365

Основна упутства за коришћење Teams servisa

Ikona koja prikazuje laptop, tablet i telefon, što predstavlja učenje u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu

Учење у било ком тренутку и на било ком месту

Креирајте, организујте и сарађујте у било ком тренутку, на рачунару, таблет рачунару или телефону

Ikona koja prikazuje datoteku i oblačić s porukom, čime predstavlja nove načine kreiranja i deljenja

Нови начини креирања и дељења

Искусите квалитетно и интерактивно учење помоћу јединствених и флексибилних алатки за сарадњу

Ikona koja prikazuje sat i kalendar, čime predstavlja konstantnu ažurnost

Увек ажурно

Уживајте у приступу најновијим верзијама Office апликација, функција и услуга

Ikona koja prikazuje katanac i oblak, što predstavlja usaglašenost bez kompromisa

Усаглашеност без компромиса

Подршка за учење у било ком тренутку, на било ком месту, која истовремено гарантује безбедност и приватност података

 

Office апликације за образовање

Обезбедите динамично искуство при учењу у учионици и изван ње

 
Ikona programa Mail

Чувајте e-mail поруке на једном месту

Онлајн апликација за електронску пошту. За кориснике факултета доступан је домен @pmf.edu.rs и сандуче са 50 GB простора. Омогућава читање и слање порука из било које друге веб мејл апликације, а може се приступити са свих типова уређаја (рачунар, таблет, мобилни телефон).

Сазнајте више
Ikona usluge Calendar

Направите план и распоред свих обавеза на једном месту

Календар омогућава планирање обавеза, благовремено обавештавање корисника, може се делити са другим корисницима и омогућава приступ из већине e-mail клијената или директно са рачунара и мобилних уређаја. Корисник може креирати више календара.

Сазнајте више
Ikona sistema eople

Сви контакти на једном месту

Ова апликација представља адресар корисника, у коме се креирају и чувају контакт подаци о другим особама. Могуће је креирати и размењивати контакте, правити групе контаката, итд.

Сазнајте више
Ikona sistema SharePoint

Чувајте пројекте на истом месту

Сарађујте са академским радницима и наставним особљем на пројектима користећи локације тима на којима се сродни документи, белешке, задаци и разговори чувају организовани на једном месту.

Сазнајте више
Ikona programa OneDrive

Складиштите, делите и сарађујте

Искористите предности 1 TB OneDrive складишта за објављивање и дељење домаћих задатака, давање повратних информација и рад са другима у реалном времену - у покрету, са свих уређаја.

Сазнајте више
Ikona usluge Yammer

Направите кампус на друштвеној мрежи

Повежите се на безбедној и приватној друштвеној мрежи. Алатке као што је Yammer омогућавају студентима и наставницима да стално буду у контакту, чиме се поспешују отворена комуникација и боље разумевање градива.

Сазнајте више
Ikona usluge Office 365 Planner

Организовање тимског рада

Поједноставите заједнички рад. Planner олакшава прављење и дељење наставних планова, организовање и додељивање задатака на часу и ћаскање о материјалу на ком радите.

Сазнајте више
Ikona sistema Tasks

Креирајте и планирајте задатке

Office 365 Tasks (задаци) користи се за креирање задатака, које корисник жели да уради у одређеном периоду. Корисник може да креира листу задатака са детаљним описом шта треба урадити у оквиру њих.

Сазнајте више
Ikona programa Skype

Повежите се и останите у контакту

Помоћу Teams апликације хостујте предавања, састанке и још много тога на мрежи уз звук и видео - на било ком уређају, дељењем екрана једним кликом и помоћу видео конференција.

Сазнајте више
Ikona programa OneNote

Организација и дељење посла

Организујте сав наставни материјал у једну дигиталну бележницу. Правите привлачнији интерактивни садржај на ком лако можете да сарађујете са студентима и колегама.

Сазнајте више
Ikona programa Class Notebook

OneNote за учионицу

Креирајте дигиталне бележнице које можете делити појединачно са сваким студнетом или групама студената, што је идеално за тимске пројекте и слично.

Сазнајте више
Ikona programa Classroom

Онлајн учионица

Креирајте страницу преко које наставници могу креирати групе студената, слати домаће задатке и материјал и делити догађаје и подсетнике преко Outlook-а.

Сазнајте више
Ikona sistema Office

Office online у образовању

Студенти и наставници добијају верзије програма Word, PowerPoint, Excel и OneNote на мрежи, којима је могуће мењати документа постављена на OneDrive, отварати прилоге у електронској пошти, итд.

Сазнајте више
Ikona sistema Office mobile

Office 365 на мобилним уређајима

Инсталирајте Office 365 мобилне апликације на ваш мобилни телефон или таблет. Подржане су све три најпопуларније платформе (Android, iOS и Windows Phone)

Сазнајте више
Ikona usluge Forms

Анкете и квизови

Направите анкете и квизове користећи предефинисане теме и пошаљите линкове корисницима од којих очекујете да их попуне. Можете пратити резултате за сваку од постављених форми.

Сазнајте више
Ikona usluge Sway

Претворите идеје у приче

Правите и делите интерактивне наставне материјале, презентације и пројекте. Sway вам помаже да реализујете дизајн професионалног изгледа помоћу текста, слика, видео записа и других елемената.

Сазнајте више
Ikona usluge Office 365 Video

Направите школски видео портал

Лако управљајте видео записима унутар организације. Office 365 Video је одредиште на нивоу целе школе за отпремање, дељење, откривање и једноставну репродукцију видео записа на више уређаја.

Сазнајте више
Ikona alatke Office Delve

Откријте нове информације

Можете да добијате испоручен персонализовани садржај из целе услуге Office 365. Delve показује како се ви и остали наставници повезујете са документима и једни са другима.

Сазнајте више
 

Сви наведени Office 365 сервиси обухватају:

 
Ažurnost

Гарантованих 99,9% оперативног рада, подржан уговор о нивоу услуга

IT podršku

Веб подршку на ИТ нивоу и телефонску подршку 24/7 за критичне проблеме

Active Directory integraciju

Active Directory интеграцију за једноставно управљање акредитивима и дозволама корисника

Bezbednost

Првокласну безбедност података

Print

FMGKV

Faculty of Mechanical and Civil Engineering in Kraljevo

Dositejeva 19
36000 Kraljevo
Republic of Serbia

+381 (0)36 383 269

Follow us