Erasmus+

Erasmus+ је програм међународне сарадње универзитета који представља наставак програма Erasmus Mundus који је од 1987. са много успеха спровођен у земљама Европске Уније. Од 2015. године у овај програм су укључене и друге земље, па су тако и универзитети Србије добили могућност за учешће. Основу програма чини стипендирање мобилности студената и наставника. О учешћу универзитета Србије у овом програму можете се обавестити на интернет презентацији Erasmus+ програма Србије.

Универзитет у Крагујевцу је од самог почетка укуључен у програм Erasmus+. Носиоци активности овог програма на Универзитету су Одељење за међународну сарадњу и Центар за развој каријере и саветовање студената. Актуелни конкурси за мобилност студената и наставника објављују се на посебној страници интернет презентације Универзитета.

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву учетвује у програму Erasmus+ кроз пројекте које припрема Универзитет у Крагујевцу, али и кроз пројекте које припремају наставници, сарадници и студенти Факултета. Током школске 2015/16 Факултет за машинство и грађевинарсво у Краљеву је припремио потписивање три уговора о размени студената и наставника у оквиру програма Erasmus+ са следећим универзитетима:

  • Политехничким универзитетом у Темишвару /Румунија/
  • Техничким универзитом за грађевинарство у Букурешту /Румунија/
  • Универзитетом у Болоњи /Италија/

Координатор свих активности Факултета у оквиру Erasmus+ програма је проф. др Горан Марковић, коме се за све информације у вези са програмом Erasmus+ можете обратити електронском поштом на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Галерија 

View the embedded image gallery online at:
https://www.mfkv.rs/studiranje/erasmusplus#sigProId7698daf8a7

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас